Пълнен лук
Необходими продукти:
8 големи глави лук
300 грама кайма
3 супени лъжици сварен ориз
100 грама кашкавал
масло - на вкус
доматен сос - на вкус
магданоз - на вкус
черен пипер и сол - на вкус
олио за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сварете в подсолена вода на слаб огън, докато омекне. Той не трябва да се разварява и да губи формата си, затова го извадете от водата с помощта на решетъчна лъжица и оставете да изстива. С остър нож отрежете "капачето" на всяка глава и издълбайте вътрешната част. Сърцевината нарежете на ситно, смесете с каймата и изпържете до готовност. След това прибавете подправките и сварения ориз. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лука. Подредете го в подмазана с масло тава и върху всяка глава сложете парче кашкавал и по малко масло. Отгоре полейте с доматен сос и поставете в предварително загрята фурна. Нека ястието се пече при 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути. Украсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от маслини и лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Пълнен лук