Пълнен лук
Необходими продукти:
8 големи глави лук
300 грама кайма
3 супени лъжици сварен ориз
100 грама кашкавал
масло - на вкус
доматен сос - на вкус
магданоз - на вкус
черен пипер и сол - на вкус
олио за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сварете в подсолена вода на слаб огън, докато омекне. Той не трябва да се разварява и да губи формата си, затова го извадете от водата с помощта на решетъчна лъжица и оставете да изстива. С остър нож отрежете "капачето" на всяка глава и издълбайте вътрешната част. Сърцевината нарежете на ситно, смесете с каймата и изпържете до готовност. След това прибавете подправките и сварения ориз. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лука. Подредете го в подмазана с масло тава и върху всяка глава сложете парче кашкавал и по малко масло. Отгоре полейте с доматен сос и поставете в предварително загрята фурна. Нека ястието се пече при 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути. Украсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Маринован лук, печен на барбекю
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Рецепти за салати от маруля
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Пълнен лук