Патладжан с тиквички и яйца на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 тиквичка, нарязана
- 2 чушки, почистени
- 1 голям патладжан, нарязан
- 1 консерва от 400 грама домати
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган и сложете мазнината. Добавете лука, тиквичката, чушката, патладжана и ги изпържете, докато станат златисти и омекнат.
Прибавете доматите и 300 милилитра вода, подправете. Разбъркайте добре и оставете сместта да заври, след което намалете температура и оставете соса да къкри 15 минути, докато се сгъсти.
Направете 4 малки кладенеца в сместа и там чукнете яйцата. Покрийте с капак и оставете да се сготвят за 5-7 минути.
Сервирайте всяка порция с по едно яйце и хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени тиквички с гъби и лук
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Спагети от тиквички с пилешко и сос от карфиол
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Патладжан с тиквички и яйца на тиган