Патладжан с тиквички и яйца на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 тиквичка, нарязана
- 2 чушки, почистени
- 1 голям патладжан, нарязан
- 1 консерва от 400 грама домати
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган и сложете мазнината. Добавете лука, тиквичката, чушката, патладжана и ги изпържете, докато станат златисти и омекнат.
Прибавете доматите и 300 милилитра вода, подправете. Разбъркайте добре и оставете сместта да заври, след което намалете температура и оставете соса да къкри 15 минути, докато се сгъсти.
Направете 4 малки кладенеца в сместа и там чукнете яйцата. Покрийте с капак и оставете да се сготвят за 5-7 минути.
Сервирайте всяка порция с по едно яйце и хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжан
- Ливанска разядка Мутабал
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Патладжан с тиквички и яйца на тиган