Патладжан с тиквички и яйца на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 тиквичка, нарязана
- 2 чушки, почистени
- 1 голям патладжан, нарязан
- 1 консерва от 400 грама домати
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган и сложете мазнината. Добавете лука, тиквичката, чушката, патладжана и ги изпържете, докато станат златисти и омекнат.
Прибавете доматите и 300 милилитра вода, подправете. Разбъркайте добре и оставете сместта да заври, след което намалете температура и оставете соса да къкри 15 минути, докато се сгъсти.
Направете 4 малки кладенеца в сместа и там чукнете яйцата. Покрийте с капак и оставете да се сготвят за 5-7 минути.
Сервирайте всяка порция с по едно яйце и хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
- Ливанска разядка Мутабал
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Патладжан
Коментари към Патладжан с тиквички и яйца на тиган