Макарони със зеленчуков сос
Необходими продукти:
500 г макарони
2 патладжана
1 тиквичка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаша доматен сок
няколко листа пресен босилек или 2 щипки сух
Начин на приготвяне:
Сварете макароните и отцедете водата с помощта на гевгир. Патладжаните, тиквичката и лука нарежете на кубчета, моркова настържете. Изпържете зеленчуците в олио около 10 минути, бъркайки, за да не прегорят. Сложете сол на вкус, доматения сос и оставете на котлона да ври на среден огън 5 минути. Добавете намачкания чесън, босилека, намалете котлона, затворете с капак и задушете още 3 минути. Изсипете макароните при соса, разбъркайте, затворете с капак и оставете за известно време. Поднесете с настърган кашкавал или със сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Алкална диета
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
Коментари към Макарони със зеленчуков сос