Макарони със зеленчуков сос
Необходими продукти:
500 г макарони
2 патладжана
1 тиквичка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаша доматен сок
няколко листа пресен босилек или 2 щипки сух
Начин на приготвяне:
Сварете макароните и отцедете водата с помощта на гевгир. Патладжаните, тиквичката и лука нарежете на кубчета, моркова настържете. Изпържете зеленчуците в олио около 10 минути, бъркайки, за да не прегорят. Сложете сол на вкус, доматения сос и оставете на котлона да ври на среден огън 5 минути. Добавете намачкания чесън, босилека, намалете котлона, затворете с капак и задушете още 3 минути. Изсипете макароните при соса, разбъркайте, затворете с капак и оставете за известно време. Поднесете с настърган кашкавал или със сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сос Бъфало
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
Коментари към Макарони със зеленчуков сос