Макарони със зеленчуков сос

Необходими продукти:
500 г макарони
2 патладжана
1 тиквичка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаша доматен сок
няколко листа пресен босилек или 2 щипки сух
Начин на приготвяне:
Сварете макароните и отцедете водата с помощта на гевгир. Патладжаните, тиквичката и лука нарежете на кубчета, моркова настържете. Изпържете зеленчуците в олио около 10 минути, бъркайки, за да не прегорят. Сложете сол на вкус, доматения сос и оставете на котлона да ври на среден огън 5 минути. Добавете намачкания чесън, босилека, намалете котлона, затворете с капак и задушете още 3 минути. Изсипете макароните при соса, разбъркайте, затворете с капак и оставете за известно време. Поднесете с настърган кашкавал или със сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Макарони с чери домати, тиквички и маслини на фурна
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
Коментари към Макарони със зеленчуков сос