Патладжани с кашкавал и доматен сос

Необходими продукти:
1 патладжан
100 г кашкавал
5 домата
1 скилидка чесън
3 с. л. брашно
зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на парчета (около 0,5 см) и поставете във вода за 10 - 15 минути. Кашкавала нарежете на тънки парченца. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета. Изпържете ги в зехтина заедно с чесъна и сол и пипер на вкус, докато сместа не се сгъсти, свалете от котлона и прецедете. Патладжаните също изпържете в зехтин и поставете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Вземете подходящ съд за печене, подмажете го с 1 лъжица от доматената смес, подредете парчетата патладжан, след това кашкавала, намажете с доматения сос, отново кашкавал, следва сос и завържете със слой патладжан и парчета кашкавал. Сложете вашата "кула от патладжани" във фурната за 15 минути при 220 градуса.
Поднесете ястието горещо и поръсено с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
Коментари към Патладжани с кашкавал и доматен сос