Салца верде - зелен доматен сос
Необходими продукти:
- 12-15 зелени домати, обелени и нарязани на четвъртинки
- 5 скилидки чесън
- 1 глава лук, обелена и разполовена
- 1 връзка кориандър
- ч чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица олио
- 1 люта чушка халапеньо без семена
- 3 големи люти чушки, опечени и обелени
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Лука, доматите и чушката халапеньо смелете с 4-5 пулса в кухненски робот, докато придобият еднородна консистенция. Добавете останалите продукти и отново смелете, за да се получи сос.
Салца верде може да бъде поднесена веднага, но е най-добре да престои в хладилник за една нощ или поне няколко часа.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Риба в доматен сос с моркови и лук
- Пъстра картофена салата с млечна салца
- Зелен лют салца сос с чесън
- Класическа доматена салца
- Салца
- Ягодова салца с мед и босилек
- Бял боб в сос от домати
- Софрито сос с кориандър и домати
Коментари към Салца верде - зелен доматен сос