Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Салса верде - зелен доматен сос

Салса верде - зелен доматен сос

Салса верде - зелен доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 12-15 зелени домати, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава лук, обелена и разполовена
  • 1 връзка кориандър
  • ч чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица олио
  • 1 люта чушка халапеньо без семена
  • 3 големи люти чушки, опечени и обелени
  • 1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Лука, доматите и чушката халапеньо смелете с 4-5 пулса в кухненски робот, докато придобият еднородна консистенция. Добавете останалите продукти и отново смелете, за да се получи сос.

Салса верде може да бъде поднесена веднага, но е най-добре да престои в хладилник за една нощ или поне няколко часа.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястия