Такос със сьомга и салца от ананас
Лесни за приготвяне такоси, подходящи за бърз и вкусен обяд или вечеря. Ако обичате пикантния вкус, добавете щипка или две чили или ситно нарязано люто чушле.
Необходими продукти:
- 450 грама филе от сьомга
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжичка зехтин екстра върджин
- 1 пакет микс зелева салата
- сока на половин лайм
- 8 царевични тортили, затоплени
- 3/4 чаши салса от ананас
за гарниране:
- пресен кориандър, наситнен
- чили сос
Начин на приготвяне:
За да затоплите тортилите, увийте ги във фолио и ги сложете на най-долния ред на загрята фурна.
В тава за печене сложете алуминиево фолио и поставете филето от сьомга с кожата надолу. Запечете го на средния ред на фурната за около 10-12 минути. Завъртете тавата веднъж, така че да се опече от всички страни. Пече се от 5 до 8 минути, в зависимост от дебелината на филето.
Поръсете сьомгата с чили, 1/4 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка зехтин и с термоустойчива четка разпределете подправките. Върнете обратно във фурната за 2-3 минути, докато се запече отгоре, така че подправките леко да покафенеят.
Смесете микса зелева салата със сока от лайм, 1 супена лъжица зехтин и 1/2 чаена лъжичка сол.
Премахнете кожата от сьомгата. Сложете във всяка тортиля от крехкото филе от рибата и 2-3 супени лъжици салса от ананас. Сервирайте със зелева салата и по желание гарнирайте с лют чили сос.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Салца
- Тортила питки с наденица и яйца
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Тортила с банани и фъстъчено масло
Коментари към Такос със сьомга и салца от ананас