Испански омлет с картофи /тортиля/
Необходими продукти /за 4 порции/:
- 8 яйца
- 2 големи картофа
- зехтин за готвене
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
- Обелете, измийте и нарежете картофите на малки парченца.
- В широк тиган загрейте зехтина.
- Сотирайте картофите до златисто.
- В отделна купа разбийте яйцата, посолете ги леко и добавете картофите. Поръсете с черен пипер на вкус.
- Разбъркайте така получената смес и я оставете да се утаи в продължение на няколко минути.
- Върнете сместа в тигана и я оставете да се готви за около 5 минути.
- С помощта на чиния обърнете омлета, за да се изпече и от другата страна за не повече от 3 минути.
- Нарежете и сервирайте.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортила питки с наденица и яйца
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър
Коментари към Испански омлет с картофи /тортиля/