Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тортила питки с наденица и яйца

Тортила питки с наденица и яйца

Тортила питки с наденица и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 8 яйца
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 2 супени лъжици свежо изцеден сок от лимон
  • 1 скилидка чесън, настъргана
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 грама сурова наденица (използвайте само вътрешността)
  • 4 големи тортила питки
  • 1/2 малка глава червен лук, нарязан на полумесеци
  • 4 кисели краставички, нарязани
  • 1 голяма връзка ментови листа

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, след като се охладят ги обелете и нарежете на кръгчета.

Смесете яйцето, лимоновия сок и чесъна в малка купичка, подправете със сол.

Сложете зехтина в тиган и изпържете наденицата, като раздробите месото. Извадете парченцата месо в чиния.

плънката за тортилата

Намажете със соса 1 тортила питка, поръсете я с парченцата наденица, наредете резените от 2 яйца, следва червения лук, краставичките, листа мента и навийте, като затворите и страничните краища.

Затоплете тиган и за 2 минути изпечете тортилите от всяка страна, за да придобият хрупкава коричка.

Разрежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно