Тортила питки с наденица и яйца

Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 2 супени лъжици свежо изцеден сок от лимон
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама сурова наденица (използвайте само вътрешността)
- 4 големи тортила питки
- 1/2 малка глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 4 кисели краставички, нарязани
- 1 голяма връзка ментови листа
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, след като се охладят ги обелете и нарежете на кръгчета.
Смесете яйцето, лимоновия сок и чесъна в малка купичка, подправете със сол.
Сложете зехтина в тиган и изпържете наденицата, като раздробите месото. Извадете парченцата месо в чиния.
Намажете със соса 1 тортила питка, поръсете я с парченцата наденица, наредете резените от 2 яйца, следва червения лук, краставичките, листа мента и навийте, като затворите и страничните краища.
Затоплете тиган и за 2 минути изпечете тортилите от всяка страна, за да придобият хрупкава коричка.
Разрежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Печени наденички с хляб и боровинки
- Тортила питка и бобена салата
- Рецепти за домашен бахур
- Пиле с наденица и картофи
- Наденички със сладки картофи и брюкселско зеле
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Наденица с пюре от карфиол и пащърнак
Коментари към Тортила питки с наденица и яйца