Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мини такос с пилешко и подправка фаджита

Мини такос с пилешко и подправка фаджита

Мини такос с пилешко и подправка фаджита - изображение
  • 2 чаени чаши сготвено пилешко месо - накъсано
  • 1/2 чаена чаша микс от сготвени чушки (лютиви или не, по избор)
  • 1/2 чаена чаша задушен лук
  • 3 супени лъжици подправка фаджита
  • 1 чаена чаша крема сирене
  • 1 1/2 чаена чаша настъргано сирене чедър
  • 1 чаена чаша разтопено масло
  • 5-6 големи тортили
  • магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете с ринг 4-5 кръгчета във всяка тортила, за да получите 30 броя.

тортила

Смесете разтопеното масло с 1 1/2 лъжица от подправката фаджита. Потопете тортила кръгчетата в сместа, прегънете на две и сложете между чашките на обърната форма за мъфини.

подредба на тортилата

Печете 5-6 минути на 200 градуса, докато леко покафенеят. Оставете да се охладят във формата.

В купа смесете пилешкото, чушките, лука, останалата подправка фаджита, крема сиренето и 3/4 чаена чаша от сиренето чедър.

пълнене на тортилата

С получената смес напълнете тортилата.

подредба на тортилата

Подредете плътно в тавичка и поръсете с останалия чедър. Печете още 5-6 минути, докато чедъра се разтопи.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети