Мини такос с пилешко и подправка фахита

- 2 чаени чаши сготвено пилешко месо - накъсано
- 1/2 чаена чаша микс от сготвени чушки (лютиви или не, по избор)
- 1/2 чаена чаша задушен лук
- 3 супени лъжици подправка фаджита
- 1 чаена чаша крема сирене
- 1 1/2 чаена чаша настъргано сирене чедър
- 1 чаена чаша разтопено масло
- 5-6 големи тортили
- магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете с ринг 4-5 кръгчета във всяка тортила, за да получите 30 броя.
Смесете разтопеното масло с 1 1/2 лъжица от подправката фахита. Потопете тортила кръгчетата в сместа, прегънете на две и сложете между чашките на обърната форма за мъфини.
Печете 5-6 минути на 200 градуса, докато леко покафенеят. Оставете да се охладят във формата.
В купа смесете пилешкото, чушките, лука, останалата подправка фаджита, крема сиренето и 3/4 чаена чаша от сиренето чедър.
С получената смес напълнете тортилата.
Подредете плътно в тавичка и поръсете с останалия чедър. Печете още 5-6 минути, докато чедъра се разтопи.
Поръсете с магданоз и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Тортила с бъркани яйца
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
Коментари към Мини такос с пилешко и подправка фахита