Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър

Необходими продукти:
- 100 грама нарязани предварително сготвени пилешки гърди
- 1 супена лъжица нарязани на ситно мариновани люти чушки
- 1 супена лъжица накълцан свеж кориандър
- 115 грама настъргано твърдо сирене по избор
- 2 тортила питки
- 2 супени лъжици олио
- сол
Начин на приготвяне:
Месото, маринованите чушки, кориандъра и сиренето разбъркайте заедно. Сложете половината от сместа върху 1/2 от тортила питката, като оставите около 2 сантиметра в края за борд. Сгънете питката и силно натиснете краищата, за да се слепят.
По същия начин направете втората питка.
В чугунен тиган сипете мазнината и сгорещете, докато запуши. Внимателно сложете двете сгънати тортили и запечете, докато станат златисти - около 2 минути от всяка страна.
Нарежете на триъгълници и сервирайте тортила питките топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Пържени пилешки трътки с подправки
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Месо на токачка
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Пилаф с пилешко, нахут и чесън
Коментари към Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър