Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 250 грама нарязани тиквички
- сол, черен пипер
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
- 30 грама краве масло
- 6 разбити яйца
- 1/3 чаена лъжичка шафран
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- 1 и 1/2 супени лъжици оризово брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- нарязани листенца магданоз и зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете и го пресипете в купа.

Сложете тиквичките, солта, черния пипер и зеления лук.

Задушете зеленчуците и ги прибавете към яйцата, заедно с лука. Подправете с куркумата, шафрана, оризовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете всичко в горещия тиган.

Печете 10 минути от едната страна и още толкова от другата. Използвайте плоска чиния, с която да си помогнете при обръщането на тортилята. Охладете, разрежете и поднесете, гарнирана със заквасена сметана, магданоз и зелен лук.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thedeliciouscrescent.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тортила с бъркани яйца
- Тортила питки с наденица и яйца
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Зеленчукова баница с кефир
- Тиквички
- Испанска тортиля с картофи
- Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз
- Печени гриловани тиквички с моцарела и прошуто
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
Коментари към Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки