Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 250 грама нарязани тиквички
- сол, черен пипер
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
- 30 грама краве масло
- 6 разбити яйца
- 1/3 чаена лъжичка шафран
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- 1 и 1/2 супени лъжици оризово брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- нарязани листенца магданоз и зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете и го пресипете в купа.
Сложете тиквичките, солта, черния пипер и зеления лук.
Задушете зеленчуците и ги прибавете към яйцата, заедно с лука. Подправете с куркумата, шафрана, оризовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете всичко в горещия тиган.
Печете 10 минути от едната страна и още толкова от другата. Използвайте плоска чиния, с която да си помогнете при обръщането на тортилята. Охладете, разрежете и поднесете, гарнирана със заквасена сметана, магданоз и зелен лук.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thedeliciouscrescent.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортила питки с наденица и яйца
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки