Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена

Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена

Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена - изображение

Често се чудим какво да сложим в раницата на ученика или пък какво да си вземем за обяд в офиса. Представяме ви вкусни тортила питки с пълнеж от пилешко месо, зеленчуци и сирена – продуктите са познати на нашия пазар и много достъпни, така че лесно може да си приготвите вкусния сандвич.

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши накъсано пилешко месо (предварително сготвено)
  • 1/ 4 чаена чаша лют сос
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 1 супена лъжица нарязани пера зелен лук
  • 4 големи тортила питки
  • 1 стрък селъри (целина) – нарязан на ситно
  • 1 чаена чаша сирене чедър
  • 1/ 2 чаена чаша накъсана маруля
  • 1/ 2 чаена чаша натрошено синьо сирене
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В купа смесете пилешкото месо, лютивия сос и разтопеното масло. Прибавете перата зелен лук и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разпределете сместа с месото върху всички 4 тортили, поръсете с целината, чедъра, синьото сирене и марулята.

тортила

Загърнете краищата на тортилата към центъра, като ги застъпвате, обърнете ги със сгънатата част надолу.

В голям тиган, загрят на средна температура, налейте зехтина. След като се сгорещи, сложете една по една тортилите със сгънатата част към дъното на тигана.

тортила

Гответе за 3 минути и обърнете от другата страна за още толкова време.

Повторете с останалите 3 тортили.

Разрежете получените пликове наполовина и ги сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти