Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
Често се чудим какво да сложим в раницата на ученика или пък какво да си вземем за обяд в офиса. Представяме ви вкусни тортила питки с пълнеж от пилешко месо, зеленчуци и сирена – продуктите са познати на нашия пазар и много достъпни, така че лесно може да си приготвите вкусния сандвич.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши накъсано пилешко месо (предварително сготвено)
- 1/ 4 чаена чаша лют сос
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 супена лъжица нарязани пера зелен лук
- 4 големи тортила питки
- 1 стрък селъри (целина) – нарязан на ситно
- 1 чаена чаша сирене чедър
- 1/ 2 чаена чаша накъсана маруля
- 1/ 2 чаена чаша натрошено синьо сирене
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа смесете пилешкото месо, лютивия сос и разтопеното масло. Прибавете перата зелен лук и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Разпределете сместа с месото върху всички 4 тортили, поръсете с целината, чедъра, синьото сирене и марулята.
Загърнете краищата на тортилата към центъра, като ги застъпвате, обърнете ги със сгънатата част надолу.
В голям тиган, загрят на средна температура, налейте зехтина. След като се сгорещи, сложете една по една тортилите със сгънатата част към дъното на тигана.
Гответе за 3 минути и обърнете от другата страна за още толкова време.
Повторете с останалите 3 тортили.
Разрежете получените пликове наполовина и ги сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тортила с бъркани яйца
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортила питки с наденица и яйца
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Испански омлет с картофи /тортиля/
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър
Коментари към Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена