Класическа доматена салца
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици наситнен лук
- 2 малки скилидки чесън (смачкани с преса)
- 3 големи домата
- 2 чушки (люти или не)
- 2-3 супени лъжици нарязан кориандър (или магданоз)
- 1 1/2-2 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистета доматите - обелете ги и премахнете семената. Месестата част на нарежете на малки кубчета.
Сложете чесъна и лука в цедка и залейте с 2 чаени чаши гореща вода. Изчакайте водата да се отцеди добре и охладете.
Комбинирайте лука и чесъна с доматите, чушките, кориандъра и лимоновия сок. Подправете на вкус.
Охладете в хладилник за 2 часа преди консумация и съхранявайте до 1 седмица.
Поднесете със сандвичи, чипсове и други.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Салца
- Доматена салца с тофу и авокадо
- Салца верде - зелен доматен сос
- Пъстра картофена салата с млечна салца
- Пико де Гайо - мексиканска салца
- Такос със сьомга и салца от ананас
- Ягодова салца с мед и босилек
- Доматена салца с маслини и соев сос
- Зелен лют салца сос с чесън
- Фритата със салца от авокадо и домати
Коментари към Класическа доматена салца