Боб с пилешко месо

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши бял боб
- 2 главички стар лук
- 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
- 3 меки домата
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 5 грама захар
- 10 грама сол
- черен и червен пипер
- 400 грама пилешко месо от бутчета
- 2 стръка пресен керевиз
- 3 стръка пресен магданоз
- 20 грама целина
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана ситно
- мазнина за запръжка
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 2 стръка пресен джоджен
Начин на приготвяне:
Накиснете боба в подсолена вода за 8 часа, най-добре от вечерта и го сварете. Прецедете и заделете. В тенджера загрейте олио или зехтин, запържете ситно нарязан лук, морков, чесън и домати.
Прибавете пилешкото месо, нарязано на порции, доматеното пюре и подправете със сол, черен, червен пипер и захар. Разбъркайте и добавете боба. Варете 10-15 минути на тих огън и овкусете с нарязани ситно чушка, керевиз, целина, магданоз и джоджен.
Гответе още 20 минути и свалете от котлона. Разсипете ястието в купички и поднесете топло, гарнирано с лимони.
Бон Апети!
Източник:
www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Запечен боб с наденица и чесън
- Боб с доматено пюре и чесън
- Бобена разядка със сметана, чесън и розмарин
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печен боб с лук
- Задушен бял боб с наденица и чесън
- Яхния с черен боб и гъби
- Пилешка супа с боб и картофи
Коментари към Боб с пилешко месо