Салата от бял боб с печени чушки и маслини
Необходими продукти:
- 400 грама консервиран бял боб в доматен сос
- 100 грама маслини (без костилки)
- 3 червени чушки (сладки)
- 1 глава лук
- връзка магданоз
- 3 супени лъжици зехтин
- шепа ръжени сухари
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Намажете чушките със зехтин, подсолете ги, подредете в тава върху лист пергамент и ги изпечете във фурната (около 20-25 минути при температура от 200 градуса). След това ги обелете и нарежете на дебели ивици.
Отцедете течността от бобената консерва с помощта на гевгир. Запазете я. Към нея прибавете ситно нарязания магданоз и ръжените крутони. Разбъркайте и 3-5 минути по-късно добавете чушките. Смесете с магданоза, лука, напръскайте със зехтин, подправете и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bonduelle.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
УРИКЛАР капсули * 30
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с пилешко месо
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Бобови култури
- Запечен боб с наденица и чесън
- Боб с телешко, моркови и лук
- Супа минестроне с бекон
Коментари към Салата от бял боб с печени чушки и маслини