Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 3 глави стар лук
- 1 супена лъжица масло
- 2 обелени моркова
- 1 обелен домат
- 400 грама сурова наденица
- сол, черен пипер
- 50 милилитра готварска сметана
- 50 милилитра бяло вино
- 1-2 дафинови листа
- 3 стръка пресен магданоз, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в подходящ съд и запържете нарязан ситно лук. Нарежете морковите, доматите и картофите и ги прибавете при кромида. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и задушете ястието за десетина минути.
Нарежете наденицата на парченца, добавете я към ястието и налейте сметаната и виното. Овкусете допълнително с дафиновите листа и пресипете сместа в тава.
Загрейте фурната на 200 градуса, по желание покрийте с лист алуминиево фолио и запечете за 30 минути. След готовност поръсете ястието с нарязан магданоз, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.simplyhappyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Рецепти за домашен бахур
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Алкална диета
Коментари към Гювеч със зеленчуци, наденица и вино