Гювеч със зеленчуци, наденица и вино

Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 3 глави стар лук
- 1 супена лъжица масло
- 2 обелени моркова
- 1 обелен домат
- 400 грама сурова наденица
- сол, черен пипер
- 50 милилитра готварска сметана
- 50 милилитра бяло вино
- 1-2 дафинови листа
- 3 стръка пресен магданоз, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в подходящ съд и запържете нарязан ситно лук. Нарежете морковите, доматите и картофите и ги прибавете при кромида. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и задушете ястието за десетина минути.
Нарежете наденицата на парченца, добавете я към ястието и налейте сметаната и виното. Овкусете допълнително с дафиновите листа и пресипете сместа в тава.
Загрейте фурната на 200 градуса, по желание покрийте с лист алуминиево фолио и запечете за 30 минути. След готовност поръсете ястието с нарязан магданоз, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.simplyhappyfoodie.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияНовини- Германският министър на прехраната и земеделието: Братвурстът не е вреден
- БАБХ проверява плодове и зеленчуци за пестициди
- Пристрастеност към надениците прати мъж на терапия
- Установиха, че яденето на зеленчуци намалява стреса
- Включете тези 5 зеленчука в менюто на децата, за да пораснат на височина
- Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик
- Зеленчуковите сокове като средство за отслабване - част 1
- Зеленчуковите сокове като средство за отслабване - част 2
- Вижте плетените зеленчуци от ‘MapleApple’, които ще ви се прииска да изядете!
- Голи плодове и зеленчуци или когато вкусното изглежда гнусно
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА