Печени наденички върху канапе от зеленчуци
Необходими продукти:
- 500-700 грама наденички /по избор/
- 750 грама картофи, обелени и нарязани
- 3 моркова, обелени и нарязани
- 2 глави червен лук, нарязани на шайби
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици изсушена мащерка
- 1 чаена лъжичка изсушен риган
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици масло
- 1 1/2 супена лъжица брашно
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 3/4 чаена чаша вода /плюс допълнително, ако е необходимо/
- прясна мащерка за гарниране /по желание/
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете картофите, морковите, лука, зехтина, мащерката, ригана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят зеленчуците.
- Разтопете маслото в тиган и когато започне да се пени, добавете брашното. Разбъркайте и добавете 1/2 от зеленчуковия бульон. Когато сместа се хомогенизира, добавете водата и останалото количество от бульона.
- Подредете зеленчуците в тава, отгоре разпределете наденичките и ги полейте с бульона.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.
- Извадете тавата от фурната, обърнете наденичките и печете още 20-25 минути или до пълна готовност.
- Прехвърлете соса в каничка и го сервирайте отделно. Ако е прекалено гъст, го смесете с малко гореща вода и разбъркайте добре, за да придобие гладка консистенция.
- Гарнирайте наденичките с прясна мащерка и ги поднесете с печените зеленчуци.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Алкална диета
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Печени наденички върху канапе от зеленчуци