Сос с наденица

Необходими продукти:
- 250 грама овкусена сурова наденица с премахната обелка
- 2 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- сол
- черен пипер
- щипка лют пипер (кайен)
Начин на приготвяне:
В тиган изпържете нарязаната на дребно наденица, докато стане кафява.
Поръсете с брашно и пържете още 1 минута. Изсипете прясното мляко и разбъркайте. Оставете да ври около 5 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол, черен и кейен пипер.
Свалете от котлона и сервирайте соса с наденица върху препечени филийки или соленки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Веган наденички
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Сос от извара и сметана със зелен лук
- Портокалов сос с шампанско и мед
- Печени наденички с хляб и боровинки
- Майонеза с босилек и чесън
- Чътни от кориандър
Коментари към Сос с наденица