Сос с наденица
Необходими продукти:
- 250 грама овкусена сурова наденица с премахната обелка
- 2 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- сол
- черен пипер
- щипка лют пипер (кайен)
Начин на приготвяне:
В тиган изпържете нарязаната на дребно наденица, докато стане кафява.
Поръсете с брашно и пържете още 1 минута. Изсипете прясното мляко и разбъркайте. Оставете да ври около 5 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол, черен и кейен пипер.
Свалете от котлона и сервирайте соса с наденица върху препечени филийки или соленки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Рецепти за домашен бахур
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Наденички с гъби и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Боб с наденица и кисело зеле
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Сос с наденица