Сос с наденица

Необходими продукти:
- 250 грама овкусена сурова наденица с премахната обелка
- 2 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- сол
- черен пипер
- щипка лют пипер (кайен)
Начин на приготвяне:
В тиган изпържете нарязаната на дребно наденица, докато стане кафява.
Поръсете с брашно и пържете още 1 минута. Изсипете прясното мляко и разбъркайте. Оставете да ври около 5 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол, черен и кейен пипер.
Свалете от котлона и сервирайте соса с наденица върху препечени филийки или соленки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Запечен боб с наденица и чесън
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Френски дресинг за зеленчукова салата
- Чеснов салатен дресинг с босилек и риган
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Запечен ориз с наденици и бекон
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Солен карамел
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
Коментари към Сос с наденица