Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос

Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос

Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • по една щипка сол и захар
  • половин връзка пресен магданоз


за плънката

 

  • 30 грама масло
  • 1 глава лук
  • 200 грама печурки
  • 80 грама топено сирене за мазане
  • 300 грама пилешко филе
  • 200 грама настърган кашкавал
  • 150 милилитра неподсладена сметана
  • няколко стръка пресен копър
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол, черен пипер, сок от лимон

 

Начин на приготвяне:

 

Направете тестото за палачинките. За целта разбийте яйцата, прибавете прясното мляко, брашното, солта, захарта и магданоза. Разбъркайте до хомогенност и с помощта на черпак загребете от сместа. В сгорещен тиган изпечете палачинките и ги охладете.

В същия тиган сгорещете половината от маслото и запържете нарязан ситно лук. Прибавете нарязаното пилешко месо и топеното сирене. Подправете със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и нарязан пресен копър. Охладете сместа, разпределете от нея върху палачинките, поръсете с кашкавал и ги завийте.

Подредете ги в намаслена тава. В тенджера загрейте останалата мазнина, запържете нарязаните печурки. Смесете сметаната с брашното, налейте към гъбите и разбъркайте докато сосът се сгъсти.

Разпределете го върху палачинките в тавичката и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Охладете, разпределете порции и поръсете с нарязан магданоз.

Добър апетит!

Снимка: www.bibbyskitchenat36.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиСнимкиХрани и ястия