Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Запечен боб с наденица и чесън

Запечен боб с наденица и чесън

Запечен боб с наденица и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • боб (бял)
  • лук (стар)
  • червен пипер (смлян сладък)
  • чесън
  • дафинов лист
  • доматен сок
  • наденица
  • олио


Количествата на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и броя порции, които желаете да получите.


Начин на приготвяне:

Сварете боба, като във водата добавите дафинов лист. След това отцедете течността, оставяйки малко от нея - колкото зърната да бъдат покрити.

Задушете лука (нарязан на кръгчета) в олио и изсипете при боба.

Добавете сол, червен пипер, ситно нарязан чесън и доматен сок на вкус. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тава.

Сложете сурова наденица в боба и изпечете във фурната на 190 градуса за около час или докато ястието се зачерви приятно и по повърхността се образува апетитна коричка.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyama-nyama.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл