Запечен боб с наденица и чесън

Необходими продукти:
- боб (бял)
- лук (стар)
- червен пипер (смлян сладък)
- чесън
- дафинов лист
- доматен сок
- наденица
- олио
Количествата на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и броя порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Сварете боба, като във водата добавите дафинов лист. След това отцедете течността, оставяйки малко от нея - колкото зърната да бъдат покрити.
Задушете лука (нарязан на кръгчета) в олио и изсипете при боба.
Добавете сол, червен пипер, ситно нарязан чесън и доматен сок на вкус. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тава.
Сложете сурова наденица в боба и изпечете във фурната на 190 градуса за около час или докато ястието се зачерви приятно и по повърхността се образува апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyama-nyama.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Бобови култури
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с наденица и чушки
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Супа от бял боб със спанак
Коментари към Запечен боб с наденица и чесън