Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Боб с наденица и пилешко конфи

Боб с наденица и пилешко конфи

Боб с наденица и пилешко конфи - изображение

Необходими продукти:

За пилешкото конфи:

  • 700 грама пилешко месо с кожата (бутчета, крилца или друго)
  • 1 глава чесън - необелена и разполовена
  • 2 глави лук - разполовени
  • 4 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 4 плодчета от хвойна
  • 1 чаена чаша зехтин
  • сол и черен пипер

За запечения боб:

  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 консерва цели белени домати
  • 4 чаени чаши сварен боб плюс 1 чаена чаша от течността, в която се е варил
  • 2 пушени наденици
  • 1 дебела филия от хляб с квас

Начин на приготвяне:

За приготвянето на конфито: Загрейте фурната на 110 градуса. Подправете пилето със сол и черен пипер и го поставете в тенджера, която може да използвате и във фурната. При пилешкото месо сложете и останалите продукти - чесъна, нарязания лук, мащерката, дафиновия лист и плодовете хвойна. Излейте олиото. Сложете да се загрее на много слаба температура на котлона и след това прехвърлете във фурната. Гответе в продължение на 2-2,5 часа. Оставете една нощ да се охлади в мазнината. Съхранявайте на тъмно и студено. 

Пригответе пилешкото конфи 3 дни преди да изпълните останалата част от рецептата.

Загрейте фурната на 160 градуса. В тиган сложете 1/3 от мазнината от пилето и я загрейте на средна температура. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете, докато омекнат - за около 10-12 минути. Извадете скилидките чесън от пилешкото конфи и ги "изстискайте" в тигана, след което добавете доматите от консервата и ги намачкайте. Оставете да ври като разбърквайте от време на време, гответе, докато течността се изпари, това ще ви отнеме около 5 минути.

Добавете сварения боб и течността, която сте отделили при готвенето му. Долейте и останалата мазнина от конфито. Подправете със сол и черен пипер.

След като заври, прехвърлете бобената смес в тавичка. Сложете пилето с кожата нагоре върху боба и подредете надениците около него. Сложете чесъна и лука от пилешкото конфи при останалите продукти. Гответе във фурната за 2 часа, докато пилето стане златисто, а бобът е добре запечен.

Смелете филията хляб в блендер, докато се получат едри трохи. Сложете го в тенджерата, в която е било конфито, за да използвате останалата мазнина по съда, разбъркайте и подправете със сол. Поръсете ястието във фурната с трохите и запечете за още 20-25 минути, докато и те покафенеят и станат хрупкави.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаХранене при...ЛайфстайлАнкети