Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
Необходими продукти:
- 400 грама нахут
- 300 грама сурова наденица
- 200 грама бекон, нарязан фино
- 4-5 картофа
- 3 меки домата
- 50 милилитра червено вино
- сол, черен пипер
- 1 дафинов лист
- магданоз
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- масло за пържене
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода и го сварете. Прецедете и оставете настрана. В тенджера с капак сгорещете маслото и запържете лука, бекона и наденицата. Прибавете доматите, предварително обелени и настъргани.
Сложете щипка захар, за да не киселее ястието. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и червени вино, сложете и дафиновия лист. Обелете, измийте, нарежете картофите на кубчета и заедно с нахута прибавете към сместа.
Сложете капака, намалете мощността на котлона на минимална и оставете ястието да къкри на слаб огън за час, час и половина. Охладете, разсипете порции и поднесете задушеното, украсено с пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Рецепти за домашен бахур
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Задушен нахут с картофи, наденица и бекон