Яхния с нахут, свинско и наденица

Необходими продукти:
- 400 грама сварен нахут
- 250 грама пушена наденица
- 300 грама свинско месо
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 стръка нарязан ситно пресен джоджен
- 1 мек домат
- 2 чаени лъжички масло
Начин на приготвяне:
Сгорещете в тенджера маслото и запържете лука и домата. Нареже месото и наденицата, добавете към зеленчуците и подправете със сол, черен и червен пипер.
Накрая сипете нахута, отцеден от водата и прибавете джоджена. Оставете ястието да къкри на слаб огън 30-40 минути.
Разбърквайте го периодично. Охладете, разсипете порции и поднесете яхнията, гарнирана с 1-2 люти чушки.
Добър апетит!
Източник: www.recetasgratis.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Супа от нахут и картофи с ориз
- Яхния с черен боб и гъби
- Веган майонеза от нахут
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Нахут с чесън и маслини
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
- Нахут с ориз и лук
Коментари към Яхния с нахут, свинско и наденица