Супа от жълт грах с чесън

Необходими продукти:
300 грама моркови
100 грама лук
300 грама сух грах
30 милилитра олио
2 дафинови листа
1 чаена лъжица сух магданоз
6 зърна бахар
3 скилидки чесън
1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, а морковите настържете на едро ренде. Задушете тези продукти в олиото, докато омекнат.
Залейте граха с 1,5 литра вода, добавете дафиновите листа, солта, бахара и сложете всичко да заври на силен огън, след което намалете температурата до умерена, отстранете образувалата се пяна. Когато грахът омекне, махнете дафиновите листа и прибавете задушените моркови и лук. Ако все още се образува пяна, отстранявайте я. Нека супата се вари още 7 - 10 минути. Ако е необходимо, долейте вода и опитайте, за да прецените дали е нужна още сол.
Накрая сложете чесъна (нарязан на парчета) и сухия магданоз. Изключете котлона, затворете съда с капак и оставете супата да поеме ароматите (около 5 минути).
Може да поднесете с парченца бекон и крутони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!ВИВИСКАЛ УПЛЪТНЯВАЩ ЕЛИКСИР ЗА КОСА ЗА ЖЕНИ 50 мл
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Супа от жълт грах с чесън