Сиренова супа с пилешко и гъби

Необходими продукти:
300 грама пилешко филе
1,5 литра вода
300 грама гъби
2 глави лук
2 моркова
2 зърна бахар
1 голям картоф
крема сирене (или топено)
1,5 супени лъжици масло
черен пипер на вкус
препечени филийки по желание
чесън по желание
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето, залейте го с вода и сложете да се вари на бавен огън. Когато кипне, отстранете пяната и сложете сол на вкус. След 30 минути добавете едната глава лук (обелена и цяла), 1 морков (малък, нарязан на дебели кръгчета) и двете зърна бахар. Нека всичко се вари в продължение на 30 минути.
През това време нарежете другата глава лук на полукръгчета, втория морков на дълги парчета. Измийте и почистете гъбите, разрежете ги на 4 части. Относно какви ще използвате: горските гъби замразени - размразете ги, сушени - накиснете ги във вода, а пресните - варете 10 минути.
Вземете подходяща тенджера с дебело дъно, разтопете в нея маслото и запържете до зачервяване първо лука, после добавете моркова и нека се приготвят, докато маслото не придобие лек морковен цвят. Зеленчуците трябва да омекнат, да станат златисти и да се напоят с аромата на маслото. Към тях добавете гъбите, разбъркайте и оставете на котлона за около 5 - 7 минути. Нарежете картофа на кубчета, налейте бульона при зеленчуците и тогава сложете и картофите. Варете всичко на бавен огън до готовност на картофите.
Нарежете предварително месото на парчета и го прибавите към супата, когато тя е почти готова.
Изберете крема сирене с добро качество и висока масленост, по-лесно ще се смеси с останалите продукти. Ако използвате топено сирене, първо го настържете и тогава добавете в супата, разбърквайки, за да се разтопи (не забравяйте, че то също е солено). За да ви бъде по-лесно да настържете, сложете го за 10-ина минути в камерата на хладилника. Сиренето не трябва да се вари, достатъчно е само да се разтопи, затова може да изключите котлона. Овкусете с черен пипер. Разсипете супата в купи и поръсете с нарязан магданоз.
Поднесете с препечени филийки, които изпечете в тиган с няколко капки зехтин. Ако желаете, може да ги натъркате от двете страни със скилидка чесън, потопена в сол.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Обикновена смръчкула
- Как и колко да варим различните видове месо
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Тутманик
- Момиче не консумира месо в продължение на 9 месеца - резултатите са противоречиви
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти
Коментари към Сиренова супа с пилешко и гъби