Мусака с кайма, ориз и лозови листа

Необходими продукти:
100-150 грама пресни или консервирани лозови листа
1,5 чаени чаши ориз
500 грама кайма
2 глави лук
1 супена лъжица сух джоджен или листата на 1 стрък пресен
1 чаена лъжица чубрица
1/2 чаена лъжица несмлян кимион
1 супена лъжица смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
За заливката:
2 яйца
300 милилитра кисело мляко
сода на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го ситно и изпържете в малко олио.
Прибавете подправките към каймата и омесете добре.
Изсипете в съда при лука.
Следва ориза.
Разбъркайте всичко и след няколко минути пържене прехвърлете сместа в тава. Добавете накъсаните или нарязани лозови листа и разбъркайте отново.
Налейте 3 чаени чаши вода, подсолете на вкус. Покрийте съда с фолио и поставете в загрята до 200 градуса фурна за около 30-40 минути.
През това време направете заливката. Разбийте с вилица яйцата и киселото мляко. Прибавете щипка сол и сода на върха на ножа.
Когато махнете фолиото от съда, залейте мусаката с млечно-яйчената комбинация и я разпределете равномерно.
Върнете ястието във фурната до образуването на румена коричка.
Добър апетит!
Снимки: ubabuli.com; forum.say7.info/MamaMarinka
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 200 мл
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
УЕЙТ УЪРЛД ИНТЕНЗИВ КОЛОН КЛИЙНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с гъби и чесън
Коментари към Мусака с кайма, ориз и лозови листа