Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Месни сарми с листа от швейцарско цвекло

Месни сарми с листа от швейцарско цвекло

Месни сарми с листа от швейцарско цвекло - изображение

Необходими продукти:


  • 20 листа от швейцарско цвекло
  • 50 грама ориз
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 2 меки домата
  • 1 глава лук
  • няколко листенца прясна мента
  • 300 грама овкусена кайма
  • 1 лимон
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Налейте в тенджера вода, подсолете я и след като заври бланширайте листата. Прецедете, охладете и ги подсушете.

сарми с листа от швейцарско цвекло

В тиган загрейте зехтина и запържете нарязани ситно домати и лук. Подправете с наситнен магданоз, мента, сол, черен пипер на вкус и прибавете ориза.

Запържете сместа, накъсайте каймата ситно и я сложете към нея. Гответе 4-5 минути и охладете. Разрежете листата през средата, сложете по една супена лъжица от плънката и завийте сармите. Направете всички по този начин и ги подредете в тенджера.

сарми с листа от швейцарско цвекло

Сложете чиния или друга тежест, която да притиска сармите по време на варенето, за да не се развият. Налейте около 250 милилитра вода и ги сварете на слаб огън за 40 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете ястието топло, гарнирано с резенчета лимон.

Добър апетит!

Източник: www.tastymediterraneo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлНовиниБотаника