Панирани сарми с кайма и ориз
Необходими продукти:
1 средна по големина зелка
450 грама кайма смес
1 глава лук
1 морков
1 чаена чаша ориз
3 супени лъжици олио
2 яйца
4 супени лъжици брашно
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност. Зелката сложете в голяма тенджера с вряща вода и оставете на котлона, докато най-горните листа започнат да се отделят от кочана.
Направете плънката. Обелете лука, нарежете го и изпържете до златисто в олио.
Настържете моркова, прибавете го към лука и пържете няколко минути. След това сложете и каймата при зеленчуците. Оставете да се задушава под капак до готовност.
Когато свалите съда от огъня, смесете каймата със сварения ориз, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте всичко хубаво.
Отделете зелевите листа от кочана, отстранете дебелите и груби части от тях и върху всеки лист сложете от плънката. Оформете сарми по стандартния начин.
Яйцата разбийте с щипка сол, може да добавите подправки на вкус и разбъркайте.
Потопете сармите в яйцата, след това оваляйте в брашното и изпържете в тиган с добре сгорещено олио. Нека се приготвят при затворен капак до образуването на златисто покритие от двете страни.
Поднесете ястието горещо с доматен сос и заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ХРИСТИНА ОРИЗОВИ ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ 200 мл
БЕТИНА БАРТИ ОРИЗ И БАМБУК МАСЛО ЗА ТЯЛО 400 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Панирани сарми с кайма и ориз