Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини

Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
250 грама ориз
400 грама гъби
1 голяма глава лук
2 средни моркова
100 грама маслини
100 грама майонеза
подправки
Начин на приготвяне:
Отстранете сърцевината на зелката и сложете останалото в съд с вряща подсолена вода. След няколко минути варене отделете най-горните листа, сложете в чиния и така продължете, като постепенно отделите всички листа.
Сварете ориза.
Гъбите изпържете заедно с лука и към края на приготвянето подправете на вкус.
Настържете морковите едро и ги изпържете до златисто (оставете малко за поръсване на сармите).
Маслините нарежете на кръгчета.
Смесете ориза с гъбите и лука, прибавете морковите, маслините и разбъркайте всичко.
Оформете сарми, които запържете за кратко и подредете в тава.
Поръсете със заделените настъргани моркови и полейте с майонеза (ако е много гъста, разредете с малко вода).
Изпечете за 20 минути във фурната при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
Коментари към Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини