Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
250 грама ориз
400 грама гъби
1 голяма глава лук
2 средни моркова
100 грама маслини
100 грама майонеза
подправки
Начин на приготвяне:
Отстранете сърцевината на зелката и сложете останалото в съд с вряща подсолена вода. След няколко минути варене отделете най-горните листа, сложете в чиния и така продължете, като постепенно отделите всички листа.
Сварете ориза.
Гъбите изпържете заедно с лука и към края на приготвянето подправете на вкус.
Настържете морковите едро и ги изпържете до златисто (оставете малко за поръсване на сармите).
Маслините нарежете на кръгчета.
Смесете ориза с гъбите и лука, прибавете морковите, маслините и разбъркайте всичко.
Оформете сарми, които запържете за кратко и подредете в тава.
Поръсете със заделените настъргани моркови и полейте с майонеза (ако е много гъста, разредете с малко вода).
Изпечете за 20 минути във фурната при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини