Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини

Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
250 грама ориз
400 грама гъби
1 голяма глава лук
2 средни моркова
100 грама маслини
100 грама майонеза
подправки
Начин на приготвяне:
Отстранете сърцевината на зелката и сложете останалото в съд с вряща подсолена вода. След няколко минути варене отделете най-горните листа, сложете в чиния и така продължете, като постепенно отделите всички листа.
Сварете ориза.
Гъбите изпържете заедно с лука и към края на приготвянето подправете на вкус.
Настържете морковите едро и ги изпържете до златисто (оставете малко за поръсване на сармите).
Маслините нарежете на кръгчета.
Смесете ориза с гъбите и лука, прибавете морковите, маслините и разбъркайте всичко.
Оформете сарми, които запържете за кратко и подредете в тава.
Поръсете със заделените настъргани моркови и полейте с майонеза (ако е много гъста, разредете с малко вода).
Изпечете за 20 минути във фурната при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 700 г SANCT BERNHARD
КОРДИЦЕПС капсули 1000 мг * 210 DOUBLE WOOD
АМИКС ГАМА ОРИЗАНОЛ капсули * 120
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Оризови спагети
Коментари към Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини