Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Лозови сарми с ядки, кълцано месо и булгур

Лозови сарми с ядки, кълцано месо и булгур

Лозови сарми с ядки, кълцано месо и булгур - изображение

Необходими продукти:


  • 1 голям картоф, нарязан на кръгчета
  • 20 броя лозови листа
  • 50 грама смлени орехи
  • 50 грама натрошени бадеми
  • 50 грама индийско кашу, натрошено
  • 400 грама свинско месо
  • 1 стрък праз
  • 1 чаена чаша сварен булгур
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 3 стръкчета пресен джоджен
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 чаена лъжичка зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте зехтина и запържете нарязан ситно праз. Накълцайте месото на малки парченца и прибавете към запръжката. Добавете смлените ядки, булгура и подправете със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица, нарязани джоджен и магданоз. Разбъркайте сместа и я оставете да къкри на слаб огън за 10 минути.

лозови сарми с булгур, месо и ядки

Охладете плънката, загребете една лъжичка от нея и я сложете в средата на лозов лист.

лозови сарми с булгур, месо и ядки

Завийте сармата, подпъхвайки краищата добре. Направете всички сарми по същия начин и подредете в тенджера, покрита с нарязани на кръгчета картофи.

 лозови сарми с булгур, месо и ядки

Налейте около 200 милилитра вода и притиснете с чиния.

лозови сарми с булгур, месо и ядки

Варете сармите на слаб огън за 30 минути. Охладете, подредете в плато или чиния и поднесете топли, гарирани с кисело мляко или сос по избор.

лозови сарми с булгур, месо и ядки

Добър апетит!

Източник: www.cardamomandtea.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСнимкиАнкетиХранене при...Социални грижиНормативни актовеДиетиЛайфстайл