Булгур с пилешко и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 парче пилешки гърди
- 250 грама булгур
- 2 неголеми глави лук
- 2 моркова
- 2 скилидки чесън
- сол, олио
- 500 милилитра вода или бульон по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на парчета, които запържете в олио. Добавете лука, нарязан на сламки, нека се задуши малко и тогава изсипете едро настърганите моркови в съда.
Запечете булгура в тиган с 1 супена лъжица олио. Когато се появи аромат на ядки, свалете от огъня и изсипете зърната при пилешкото и зеленчуците. Налейте бульона, затворете с капак и оставете ястието на бавен огън, докато течността се изпари. Тогава изключете, изчакайте 10 минути и тогава поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkysnoiprosto.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Булгур с пилешко и зеленчуци