Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Булгур с пилешко и зеленчуци

Булгур с пилешко и зеленчуци

Булгур с пилешко и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 парче пилешки гърди
  • 250 грама булгур
  • 2 неголеми глави лук
  • 2 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • сол, олио
  • 500 милилитра вода или бульон по избор

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на парчета, които запържете в олио. Добавете лука, нарязан на сламки, нека се задуши малко и тогава изсипете едро настърганите моркови в съда.

Запечете булгура в тиган с 1 супена лъжица олио. Когато се появи аромат на ядки, свалете от огъня и изсипете зърната при пилешкото и зеленчуците. Налейте бульона, затворете с капак и оставете ястието на бавен огън, докато течността се изпари. Тогава изключете, изчакайте 10 минути и тогава поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkysnoiprosto.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно