Булгур със сушени плодове и орехи
Необходими продукти:
250 грама булгур
1 - 2 супени лъжици олио или масло
2 супени лъжици смлени орехи
100 грама микс от сушени плодове (стафиди, кайсии, смокини, фурми)
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Измийте сушените плодове, залейте ги с топла преварена вода за 30 минути, за да набъбнат и омекнат, след което нарежете на тънки ленти.
Сварете булгура до готовност според инструкциите на опаковката в подсолена вода. Добавете олиото.
Смесете част орехите и част от сушените плодове с кашата, с останалите украсете ястието.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
Безплатна доставка за България!СУШЕНИ ПЛОДОВЕ АРОНИЯ ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН 100 гр.
ЧЕРНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ БИО СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ 200 г
ЗОЯ БИО ИНКА БЕРИ 250 г
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ ЯГОДИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Салати от булгур и спанак
- Влезте във форма с булгур
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Пилешка супа с булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Булгур с гъби и лук
- Здравословни ползи от консумацията на сушени ябълки
Коментари към Булгур със сушени плодове и орехи