Булгур със сушени плодове и орехи

Необходими продукти:
250 грама булгур
1 - 2 супени лъжици олио или масло
2 супени лъжици смлени орехи
100 грама микс от сушени плодове (стафиди, кайсии, смокини, фурми)
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Измийте сушените плодове, залейте ги с топла преварена вода за 30 минути, за да набъбнат и омекнат, след което нарежете на тънки ленти.
Сварете булгура до готовност според инструкциите на опаковката в подсолена вода. Добавете олиото.
Смесете част орехите и част от сушените плодове с кашата, с останалите украсете ястието.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЪЗ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
ЧЕРНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ ЯГОДИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДИВА СИНЯ БОРОВИНКА ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Как да приготвим правилно ошав: класическа рецепта и съвети
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Енергийни бонбони от сушени плодове и бадеми
- Влезте във форма с булгур
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Ноазети от червена леща с булгур
- Паста от сушени плодове с мед и канела
- Бонбони от сушени плодове
Коментари към Булгур със сушени плодове и орехи