Булгур с гъби и лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
500 грама гъби
2 средни глави лук
2 чаени чаши вода
80 милилитра олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Отстранете крачетата на гъбите, след което старателно махнете ципата по повърхността и нарежете и гъбите на кубчета.
Сгорещете олиото в голям тиган, изпържете лука до получаването на лек златист цвят. Тогава прибавете гъбите, запържете малко и изсипете булгура в съда. Разбъркайте всичко хубаво, налейте водата, сложете сол и подправки на вкус. Затворете тигана с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън в продължение на около 10 - 15 минути.
Може да поднесете със зелени подправки или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Булгур с гъби и лук