Булгур с гъби и лук

Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
500 грама гъби
2 средни глави лук
2 чаени чаши вода
80 милилитра олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Отстранете крачетата на гъбите, след което старателно махнете ципата по повърхността и нарежете и гъбите на кубчета.
Сгорещете олиото в голям тиган, изпържете лука до получаването на лек златист цвят. Тогава прибавете гъбите, запържете малко и изсипете булгура в съда. Разбъркайте всичко хубаво, налейте водата, сложете сол и подправки на вкус. Затворете тигана с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън в продължение на около 10 - 15 минути.
Може да поднесете със зелени подправки или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Булгур с гъби и лук