Пълнени тиквички с булгур и гъби
Необходими продукти:
3 малки тиквички
200 грама печурки
1 глава лук
100 грама настъргани консервирани домати в собствен сос
50 милилитра течна сметана с масленост 20%
100 грама булгур
стрък риган
50 милилитра вода
4 супени лъжици зехтин
50 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на няколко еднакви части около 5-7 сантиметра височина на всяка. С помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешността, като оставите малко на дъното. Целта е да се получи "чаша" от зеленчука.
Нарежете гъбите и лука ситно. Изпържете ги в нагорещен зехтин за около 10 минути (докато се изпари сока от гъбите).
След това прибавете доматите и сметаната, разбъркайте и около минута по-късно прехвърлете сместа в друг съд. В него изсипете измития булгур, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте. С тази смес напълнете тиквичките и ги подредете вертикално в тава. Налейте вода, колкото да се покрие дъното на съда.
Сложете стрък риган, затворете с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на около 30 минути.
Накрая поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната, за да се запече повърхността и да се образува апетитно покритие.
Добър апетит!
Снимки: mondaydelights.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Черен ориз с праз и домати
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
- Влезте във форма с булгур
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
Коментари към Пълнени тиквички с булгур и гъби