Пълнени тиквички с булгур и гъби

Необходими продукти:
3 малки тиквички
200 грама печурки
1 глава лук
100 грама настъргани консервирани домати в собствен сос
50 милилитра течна сметана с масленост 20%
100 грама булгур
стрък риган
50 милилитра вода
4 супени лъжици зехтин
50 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на няколко еднакви части около 5-7 сантиметра височина на всяка. С помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешността, като оставите малко на дъното. Целта е да се получи "чаша" от зеленчука.
Нарежете гъбите и лука ситно. Изпържете ги в нагорещен зехтин за около 10 минути (докато се изпари сока от гъбите).
След това прибавете доматите и сметаната, разбъркайте и около минута по-късно прехвърлете сместа в друг съд. В него изсипете измития булгур, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте. С тази смес напълнете тиквичките и ги подредете вертикално в тава. Налейте вода, колкото да се покрие дъното на съда.
Сложете стрък риган, затворете с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на около 30 минути.
Накрая поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната, за да се запече повърхността и да се образува апетитно покритие.
Добър апетит!
Снимки: mondaydelights.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за хрупкави пържени тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Огретен от тиквички с ориз
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Тиквички с ориз и пилешко месо
Коментари към Пълнени тиквички с булгур и гъби