Пълнени лодки от тиквички
Необходими продукти:
2 големи млади тиквички
2 средни моркова
1 глава лук
300 г колбас
150 г кашкавал
2 домата
100 г майонеза или сметана
2 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и отстранете вътрешната им част със семките.
Плънката. Настържете моркова на едро ренде, лука нарежете на кубчета, колбаса - на кубчета или ивици. Запържете лука и моркова в олио, след това прибавете колбаса и пържете, докато последният не се зачерви. Нарежете доматите на едри парчета и ги добавете към плънката. Овкусете готовата смес със сол и черен пипер. Смесете отделно сметаната или майонезата с намачкания чесън.
Върнете се към "лодките" от тиквичките. Подсолете ги малко и намажете със сметаната/майонезата (отвътре и отвън), напълнете с плънката. Подредете в тава, подмазана с олио и изпечете при 180 градуса в продължение на 30 минути. След това извадете от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и сложете за още 10 минути да се запекат.
Украсете с магданоз или копър и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОСЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 50 мл
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
Коментари към Пълнени лодки от тиквички