Пълнени лодки от тиквички
Необходими продукти:
2 големи млади тиквички
2 средни моркова
1 глава лук
300 г колбас
150 г кашкавал
2 домата
100 г майонеза или сметана
2 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и отстранете вътрешната им част със семките.
Плънката. Настържете моркова на едро ренде, лука нарежете на кубчета, колбаса - на кубчета или ивици. Запържете лука и моркова в олио, след това прибавете колбаса и пържете, докато последният не се зачерви. Нарежете доматите на едри парчета и ги добавете към плънката. Овкусете готовата смес със сол и черен пипер. Смесете отделно сметаната или майонезата с намачкания чесън.
Върнете се към "лодките" от тиквичките. Подсолете ги малко и намажете със сметаната/майонезата (отвътре и отвън), напълнете с плънката. Подредете в тава, подмазана с олио и изпечете при 180 градуса в продължение на 30 минути. След това извадете от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и сложете за още 10 минути да се запекат.
Украсете с магданоз или копър и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВЕРТА таблетки * 30 НЕОФАРМ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Пълнени лодки от тиквички