Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал

Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал

Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 2-3 тиквички
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • сол, черен пипер
  • 200 грама пресни печурки
  • 20 грама краве масло
  • 2 стръка пресен копър
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 200 грама настърган кашкавал
  • магданоз за украса


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и разрежете тиквичките на две. Издълбайте сърцевината с помощта на лъжичка и я нарежете ситно. Подсолете тиквичките и оставете настрана.

Запържете в сгорещено масло лука, прибавете наситнената част от тиквичките, добавете нарязаните гъби и чушка. Подправете със сол, черен пипер и копър. Задушете сместа за 10 минути и добавете заквасената сметана.

Охладете плънката и напълнете тиквичките. Поръсете с кашкавала и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете ястието, украсено със стръкчета пресен магданоз.

Добър апетит!

Източник: www.elrecetariodemari.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛечения