Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал
Необходими продукти:
- 2-3 тиквички
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- сол, черен пипер
- 200 грама пресни печурки
- 20 грама краве масло
- 2 стръка пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 200 грама настърган кашкавал
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и разрежете тиквичките на две. Издълбайте сърцевината с помощта на лъжичка и я нарежете ситно. Подсолете тиквичките и оставете настрана.
Запържете в сгорещено масло лука, прибавете наситнената част от тиквичките, добавете нарязаните гъби и чушка. Подправете със сол, черен пипер и копър. Задушете сместа за 10 минути и добавете заквасената сметана.
Охладете плънката и напълнете тиквичките. Поръсете с кашкавала и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете ястието, украсено със стръкчета пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
- Домашен кашкавал с извара и масло
Коментари към Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал