Рулца от тиквички с плънка от пилешко, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
2 тиквички
1 парче пилешки гърди (филе)
2 скилидки чесън
50 грама кашкавал
горчица, пюре от чушки или друг сос по ваш избор
няколко листенца пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, подсушете ги и нарежете по дължина на ленти с дебелина около 0,5 сантиметра.
Пилешкото филе нарежете на тънки ивици, начукайте и овкусете със сол и черен пипер.
Счукайте скилидките чесън, прибавете ги в съда с месото и оставете така за 15 - 20 минути.
Покрийте дъното на тава с хартия за печене и подредете тиквичките. Намажете ги със зехтин, подсолете и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 5 минути. Това се прави, за да бъде лесно навиването им на руло.
Разпределете парчетата месо върху тиквичките, поръсете с настърган кашкавал и ситно нарязан босилек, сложете и по мъничко сос по ваш избор.
Оформете рула, които нанижете на шишчета. Подредете в тава и изпечете ги във фурната за около 25 минути при температура от 180 градуса.
Ястието е вкусно и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АСАМ КРОЙТЕРХОФ ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ФИТОКОМПЛЕКС 500 мл
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА С ГЛИЦЕРИН (БЕЗ АЛКОХОЛ) 100 мл
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕСЪН НА ПРАХ БЕЗ АРОМАТ капсули * 300
ЧЕСЪН без мирис екстракт капсули * 100 GNC
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
- Лечебни ползи от чесън
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Рулца от тиквички с плънка от пилешко, кашкавал и чесън