Пилешки бутчета с прясно зеле и бекон на фурна

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 220 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 450 грама прясно зеле, настъргано
- 2 супени лъжици зърнеста горчица
- 1/2 чаена чаша ябълков оцет
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 3 супени лъжици захар
- 2 дафинови листа
- 6 стръка мащерка
- 2 супени лъжици безсолно масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер.
- Поставете ги в тигана с кожата надолу и ги запържете за около 8 минути до златисто кафява и хрупкава коричка.
- Обърнете и гответе още 2-3 минути от другата страна. Извадете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Запечете бекона в същия тиган за около 3 минути, докато леко покафенее.
- Добавете лука, разбъркайте и гответе още 4 минути.
- Прибавете зелето, разбъркайте и гответе, докато омекне.
- Добавете горчицата, оцета, бульона, захарта, дафиновите листа и мащерката. Разбъркайте и оставете сместа за заври.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изсипете зелевата смес в тавичка и отгоре разпределете бутчетата. Голяма част от тях да бъде потопена в соса, но кожата им да не се покрива.
- Печете ястието около 45 минути или докато течността намалее наполовина.
- Разтопете маслото в тигана и го подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поднесете пилешките бутчета, гарнирани със зеле и бекон и поръсени с овкусеното масло.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
Коментари към Пилешки бутчета с прясно зеле и бекон на фурна