Начало Хранене Рецепти Основни ястия От гъби Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби

Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби

Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама прясно зеле
  • 300 грама бекон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 200 грама печурки
  • 2 домата
  • 2 супени лъжици олио
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на дребни парчета, изпържете ги в 2 супени лъжици олио, като в началото на процеса котлонът да бъде силен, а след това намалете температурата.

Главата лук обелете и нарежете на полукръгчета, моркова превърнете в дълги недебели парчета. Изсипете зеленчуците при бекона, след това прибавете гъбите, накълцаното на сламки зеле и нарязаните на дребни кубчета домати. Затворете тенджерата с капак и задушете до готовност продуктите. Сложете сол и черен пипер на вкус.

 Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби

Зелето се получава сочно и много вкусно!

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиБотаника