Пържено чесново зеле с бекон и лук

Необходими продукти:
- половин прясна зелка
- 7 скилидки чесън
- 1 глава лук
- нарязан на лентички морков
- сол и черен пипер на вкус
- щипка червен пипер
- 200 грама фино нарязан бекон
- 1/2 чаена чаша бяло вино
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 дафинов лист
- 1/3 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на лентички и го запечете в сгорещен сух тиган. След като стане хрупкав го прецедете и оставете настрана.
В отделената мазнина запържете нарязаните на ситно зеле, морков, чесън и лук. Сипете зехтина, подправете със сол, червен пипер и дафинов лист.
Разбъркайте сместа, налейте виното и задушете ястието за 10-15 минути. Намалете мощността на котлона, поръсете с черен пипер, добавете водата, хрупкавия бекон и оставете зелето да къкри още 30 минути.
Поднесете ястието топло и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Зеле
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Царевица на скара с бекон и масло
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пресни картофи с лук и бекон
Коментари към Пържено чесново зеле с бекон и лук