Пържено чесново зеле с бекон и лук
Необходими продукти:
- половин прясна зелка
- 7 скилидки чесън
- 1 глава лук
- нарязан на лентички морков
- сол и черен пипер на вкус
- щипка червен пипер
- 200 грама фино нарязан бекон
- 1/2 чаена чаша бяло вино
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 дафинов лист
- 1/3 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на лентички и го запечете в сгорещен сух тиган. След като стане хрупкав го прецедете и оставете настрана.
В отделената мазнина запържете нарязаните на ситно зеле, морков, чесън и лук. Сипете зехтина, подправете със сол, червен пипер и дафинов лист.
Разбъркайте сместа, налейте виното и задушете ястието за 10-15 минути. Намалете мощността на котлона, поръсете с черен пипер, добавете водата, хрупкавия бекон и оставете зелето да къкри още 30 минути.
Поднесете ястието топло и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Салата от аспержи с бекон и яйце
- Червено зеле
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Зеле, брасика
- При запек пийте зелева чорба на гладно
Коментари към Пържено чесново зеле с бекон и лук