Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон
Необходими продукти:
- 1/2 прясна зелка
- 1 супена лъжица растителна мазнина
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 150-200 грама бекон, нарязани ситно
- 1 глава чесън, обелена
- няколко стръка пресен копър
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 30 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината с подходящ съд с капак, нарежете зелето ситно и го запържете. Прибавете сол, черен и червен пипер на вкус. Сложете цели скилидки чесън, парченца бекон, нарязан пресен копър и магданоз.
Разбъркайте гозбата, налейте бульона и бялото вино. Задушете сместа за 20 минути, разбъркайте и гответе до готовност на зеленчуците. Охладете, разпределете зелето в чинии и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Руладини с бекон на фурна
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Печено зеле с чесън и зехтин
Коментари към Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон