Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон

Необходими продукти:
- 1/2 прясна зелка
- 1 супена лъжица растителна мазнина
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 150-200 грама бекон, нарязани ситно
- 1 глава чесън, обелена
- няколко стръка пресен копър
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 30 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината с подходящ съд с капак, нарежете зелето ситно и го запържете. Прибавете сол, черен и червен пипер на вкус. Сложете цели скилидки чесън, парченца бекон, нарязан пресен копър и магданоз.
Разбъркайте гозбата, налейте бульона и бялото вино. Задушете сместа за 20 минути, разбъркайте и гответе до готовност на зеленчуците. Охладете, разпределете зелето в чинии и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон