Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон

Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон

Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 1/2 прясна зелка
  • 1 супена лъжица растителна мазнина
  • 1 чаена чаша зеленчуков бульон
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 150-200 грама бекон, нарязани ситно
  • 1 глава чесън, обелена
  • няколко стръка пресен копър
  • 1-2 стръка пресен магданоз
  • 30 милилитра бяло вино


Начин на приготвяне:


Загрейте мазнината с подходящ съд с капак, нарежете зелето ситно и го запържете. Прибавете сол, черен и червен пипер на вкус. Сложете цели скилидки чесън, парченца бекон, нарязан пресен копър и магданоз.

Разбъркайте гозбата, налейте бульона и бялото вино. Задушете сместа за 20 минути, разбъркайте и гответе до готовност на зеленчуците. Охладете, разпределете зелето в чинии и поднесете.

задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: karmelowy.pl

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияДиетиСнимкиБотаникаНовиниИсторияХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайл