Задушено зеле с кайма и картофи
Необходими продукти:
- 1/2 килограм кайма
- 1 неголяма зелка
- 1 малка глава кромид лук
- 5-6 картофа
- олио, сол, червен пипер, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете каймата за кратко на силен огън, след което към нея прибавете лука, а 3-4 минути по-късно и нарязаните картофи.
Гответе известно време, тогава изсипете и накълцаното зеле при останалите продукти, подправете на вкус и намалете температурата на котлона.
Задушете ястието в продължение на около 20 минути (до готовност на всички продукти). Може да използвате подправки, които предпочитате, съща да добавите други зеленчуци, като сладка чушка и морков.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМЕДИТЕРАНЕА ХИДРАТИРАЩА АНТИОКСИДАНТНА МЪГЛА ЗА ЛИЦЕ 100 мл ВМ-171
НовАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Панирано зеле
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
Коментари към Задушено зеле с кайма и картофи