Пълнено зеле
Необходими продукти:
600 гр зеле (може и савойско, къдраво)
200 гр свинска кайма
300 гр лук
100 гр топено масло
100 гр хляб
100 мл прясно мляко
400 гр месен бульон
150 гр моркови
сол и пипер на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте зелето и го оставете в кипяща вода за 10 минути. След това го извадете и подсушете. Отстранете кочана, листата разтворете.
Направете плънката:
Накълцайте 2 глави лук и ги запържете в 1 с. л. от топеното масло. Смесете с каймата, прибавете накиснатия в прясното мляко хляб, овкусете със сол и пипер. Напълнете зелката с плънката.
Останалото масло разтопете. На дъното на тенджера сложете пълнената зелка, морковите, нарязани на 4 части, 2 глави лук; налейте бульона, прибавете нарязани на ситно магданоз, сол, пипер. Когато всичко това да заври, намалете котлона и оставете да се задушава в продължение на около 2 часа.
Готовото зеле се разрязва на две части и се украсява с магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Панирани шницели от кайма
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Панирано зеле
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Традиционна капама по бански
Коментари към Пълнено зеле