Пълнено зеле

Необходими продукти:
600 гр зеле (може и савойско, къдраво)
200 гр свинска кайма
300 гр лук
100 гр топено масло
100 гр хляб
100 мл прясно мляко
400 гр месен бульон
150 гр моркови
сол и пипер на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте зелето и го оставете в кипяща вода за 10 минути. След това го извадете и подсушете. Отстранете кочана, листата разтворете.
Направете плънката:
Накълцайте 2 глави лук и ги запържете в 1 с. л. от топеното масло. Смесете с каймата, прибавете накиснатия в прясното мляко хляб, овкусете със сол и пипер. Напълнете зелката с плънката.
Останалото масло разтопете. На дъното на тенджера сложете пълнената зелка, морковите, нарязани на 4 части, 2 глави лук; налейте бульона, прибавете нарязани на ситно магданоз, сол, пипер. Когато всичко това да заври, намалете котлона и оставете да се задушава в продължение на около 2 часа.
Готовото зеле се разрязва на две части и се украсява с магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Бутер баница с кайма
- Панирани шницели от кайма
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Задушен зелен грах с кайма
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Макарони с кайма и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
Коментари към Пълнено зеле