Кимчи - зеле по корейски
Необходими продукти:
1 връзка зелен лук
1 червена чили чушка
1 зелена чили чушка
5 супени лъжици оризов оцет
2 супени лъжици смлян черен пипер
4 сантиметра корен джинджифил
5 супени лъжици соев сос
1/2 чаена лъжица натриев глутамат
2 супени лъжици захар
1 глава китайско зеле
2 скилидки чесън
3 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Отстранете най-горните листа на зелето, след това разрежете на 4 части, които нарежете напречно на парчета с ширина около 1 сантиметър. Сложете в дълбок съд и засипете със солта.
Покрийте с найлоново фолио и оставете зелето да престои така в продължение на 24 часа. След това разбъркайте с ръце и отцедете отделилия се сок.
Нарежете зеления лук на тънки кръгчета, чесъна обелете и накълцайте. Измийте зелената и червената чили чушки, почистете ги от дръжките и семената и нарежете ситно.
Джинджифила настържете. Добавете всички тези продукти към зелето и разбъркайте.
Смесете соевия сос с оцета, захарта, червения пипер, натриевия глутамат и налейте малко вода. Разбъркайте всичко и налейте в съда при зеленчуците.
Ако зелето не се покрие напълно с течността, долейте вода. Затворете с капак и оставете така 2-3 дни.
Тогава корейската туршия ще бъде готова за консумация.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
И още: Из лабиринтите на корейските кулинарни традиции и култура на хранене
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Туршиите и техните ползи за здравето на човек
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Панирано зеле
- Задушено зеле с картофи
Коментари към Кимчи - зеле по корейски