Начало Хранене Рецепти Салати С месо Китайска салата

Китайска салата

Китайска салата - изображение

Необходими продукти:

1 чушка

1 морков

1 глава цвекло

1-2 глави лук (зависи от големината им)

250 грама нетлъсто месо по ваш избор

200 грама зеле

3 скилидки чесън

2-3 с. л. соев сос

1 ч. л. захар

1-2 ч. л. оцет

сол и лют червен пипер на вкус

копър, магданоз

растително масло

Начин на приготвяне:

Сварете месото, суровите морков и цвекло настържете на едро ренде, чушката нарежете на тънки ивици, зелето накълцайте на ситно. Смесете зеленчуците, посолете и подправете с оцет, намачкайте ги с ръце, за да си пуснат сока и оставете да се поемат вкусовете.

Когато месото се свари, нарежете на лентички. Задушете нарязания на полукръгчета лук в олио, когато омекне, към него добавете 1 скилидка намачкан чесън и след 2 минути свалете от котлона. Другите 2 скилидки намачкайте и сложете директно върху зеленчуците. След това прибавете и месото. Сложете подправките, захарта, магданоза, соевия сос и разбъркайте внимателно. Любителите на пикантното може да добавят и нарязана прясна люта чушка.

Салата е готова. Може да сложете в хладилник за няколко часа.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаДиетиЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияБотаникаВидеоОрганизацииЛеченияСпортГеографияНаправления в медицинатаХранене при...