Китайска салата
Необходими продукти:
1 чушка
1 морков
1 глава цвекло
1-2 глави лук (зависи от големината им)
250 грама нетлъсто месо по ваш избор
200 грама зеле
3 скилидки чесън
2-3 с. л. соев сос
1 ч. л. захар
1-2 ч. л. оцет
сол и лют червен пипер на вкус
копър, магданоз
растително масло
Начин на приготвяне:
Сварете месото, суровите морков и цвекло настържете на едро ренде, чушката нарежете на тънки ивици, зелето накълцайте на ситно. Смесете зеленчуците, посолете и подправете с оцет, намачкайте ги с ръце, за да си пуснат сока и оставете да се поемат вкусовете.
Когато месото се свари, нарежете на лентички. Задушете нарязания на полукръгчета лук в олио, когато омекне, към него добавете 1 скилидка намачкан чесън и след 2 минути свалете от котлона. Другите 2 скилидки намачкайте и сложете директно върху зеленчуците. След това прибавете и месото. Сложете подправките, захарта, магданоза, соевия сос и разбъркайте внимателно. Любителите на пикантното може да добавят и нарязана прясна люта чушка.
Салата е готова. Може да сложете в хладилник за няколко часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Салата от прясно зеле с рулца от раци и колбас
- Салата от прясно зеле с шунка, царевица и крутони
- Салата от зеле с краставици и царевица
- Зелева салата с моркови и червен лук (Куртидо)
- Салата от червено зеле, моркови и мента
- Салата от зеле и моркови
- Трицветна зеленчукова салата с кисело мляко
- Салата "Колсло" със заквасена сметана и горчица
- Зелева салата с царевица и чесън
- Кимчи - зеле по корейски
Коментари към Китайска салата