Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица

Необходими продукти:
- 15 броя цели зелки /броят ще варира според големината на бидона или кацата/
- 1 червена зелка
- 1 глава червено цвекло, обелено и нарязано
- 1 кочан суха царевица, оронена
- 1 дюля
- хрян, нарязан на ивици
- морска сол
- вода
Начин на приготвяне:
- Почистете зелките от завехналите листа и използвайте остър нож, за да направите кръстообразен разрез на кочана.
- Подредете ги в бидон или каца, като между тях разпределите червената зелка, цвеклото, царевицата, дюлята и хряна.
- Покрийте с подсолена вода - към 1 литър вода добавете 30 грама морска сол.
- Притиснете зелките с кръстачка и голям камък, който предварително сте попарили с вряла вода.
- Затворете плътно с капака.
- Оттук имате две възможности - да претакате или да не претакате.
- В първия случай, претаквайте зелето всеки ден през първите 10 дни, след това по-рядко и го оставете да втаса.
- Във втория случай зелето ще е втасало след близо 30 дни, без да се образува бялата пелена в горната част или така наречената сага. Изпитано! Единственото нещо, което трябва да направите, е да затворите капака възможно най-плътно.
- Използвайте в рецепта за сарми, капама, свинско със зеле, салата с олио и червен пипер и други вкуснотии.
Забележка!
След 10-ия ден можете да добавите 250 грама ориз, увит в тензух, за да предотвратите образуването на сага.
Приятен апетит!
Снимка: goodtoknow.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Зеле, брасика
- Печено зеле с масло и кашкавал
- Пържено зеле с моркови, наденица и картофи
- Облекчете дискомфорта в стомаха със сок от кисели краставички
- Задушено зеле с кайма и картофи
Коментари към Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица