Гнездо от кайма с яйце

Необходими продукти:
100 грама бял хляб
150 мл мляко
1 морков
500 грама кайма
1 глава лук
6 яйца
олио
сол на вкус
смес от различни видове пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в млякото. В дълбока купа сложете каймата, ситно нарязания лук, настъргания морков, яйцата. Изстискайте леко хляба, прибавете и него. Овкусете със сол и пипер. Смесете всички продукти и от получената смес оформете гнезда. Подредете ги в съд за печене, подмазан с мазнина и оставете във фурна, загрята на 180 градуса за 30 минути.
Извадете почти готовите гнезда и издълбайте с помощта на лъжица. Във всяко гнездо чукнете по едно яйце, сложете мъничко сол и отново върнете във фурната за 10 минути.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Панирани шницели от кайма
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Гнездо от кайма с яйце