Гнездо от кайма с яйце

Необходими продукти:
100 грама бял хляб
150 мл мляко
1 морков
500 грама кайма
1 глава лук
6 яйца
олио
сол на вкус
смес от различни видове пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в млякото. В дълбока купа сложете каймата, ситно нарязания лук, настъргания морков, яйцата. Изстискайте леко хляба, прибавете и него. Овкусете със сол и пипер. Смесете всички продукти и от получената смес оформете гнезда. Подредете ги в съд за печене, подмазан с мазнина и оставете във фурна, загрята на 180 градуса за 30 минути.
Извадете почти готовите гнезда и издълбайте с помощта на лъжица. Във всяко гнездо чукнете по едно яйце, сложете мъничко сол и отново върнете във фурната за 10 минути.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Панирани шницели от кайма
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Картофи Болонезе
- Пилешко гнездо
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
Коментари към Гнездо от кайма с яйце