Киш Капрезе
Необходими продукти:
- 200 грама чери домати, нарязани
- 8-10 свежи листенца босилек, нарязани ситно
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
- готова кора за пай
- 50 грама настърган пармезан
- 2 големи яйца
- 1 чаена чаша заквасена сметана
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете доматите от семената и ги подсушете. Пригответе тавичка за пай, покрийте я с кората и притиснете ръбовете.
Комбинирайте доматите, нарязаните листенца босилек, моцарелата и разпределете върху основата. В купа разбийте яйцата със заквасената сметана и подправете със сол, черен пипер на вкус.
Залейте доматената плънка и поръсете с пармезан. Изпечете киша за 45-50 минути и охладете за половин час. Разрежете, поднесете и се насладете на финия и нежен вкус.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thelifejolie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН ФИЛОСОФИЯ БРИЗ 250 гр.
МАКЕДА БОТАНИКС ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 10 мл
ФЛУЕНД ЕКСТРИЙМ сироп 150 мл SUN WAVE
РИВАНА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 10 мл.
НЕСТИ ДАНТЕ ТЕЧЕН САПУН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ДОЛЧЕ ВИВЕРЕ КАПРИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Отглеждане на босилек
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Домашна италианска подправка
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Киш Капрезе