Предястие от леща и булгур с лук
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червена леща
- 1 и 1/2 чаени чаши натрошен булгур
- 3 средни глави лук
- 3-4 супени лъжици зехтин
- 1-2 чаени лъжици люспи червен пипер
- 1-2 чаени лъжици кимион
- малка връзка копър
- малка връзка магданоз
- 6-7 пера зелен лук
- 1-2 супени лъжици доматено пюре
- черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук, нарежете ситно и изпържете в зехтина до прозрачност. Зелените подправки нарежете.
Измийте добре лещата и я сварете до готовност в 3-4 чаени чаши вода. Докато е още гореща, прибавете булгура и разбъркайте старателно. Затворете съда с капак и оставете така, докато булгурът набъбне (около 30-40 минути).
Когато това стане, подправете сместа с черен пипер, сол, сложете доматеното пюре, изпържения лук, червения пипер и кимиона. Омесете комбинацията много добре, като използвате ръкавици. Трябва да се получи еднородна оранжева маса. Ако консистенцията й е течна, добавете още булгур и отново разбъркайте старателно.
Накрая сложете зелените подправки в сместа и оформете от нея овални кюфтета или придайте друга форма на предястието.
Поднесете го върху листа зелена салата с лимонов сок.
Добър апетит!
Снимка: livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Салати от булгур и спанак
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
Коментари към Предястие от леща и булгур с лук