Червена леща с булгур
Необходими продукти:
2 супени лъжици олио
1 голяма глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
1 малка чушка чили
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1,5 литра пилешки бульон
100 грама булгур
100 грама червена леща
2 супени лъжици джоджен
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете лещата и я измийте няколко пъти със студена вода. Отстранете семената от чушката, измийте я и нарежете на малки кубчета. Разтопете маслото в дълбока тенджера и в него запържете лука до прозрачност (около 4 минути). В друг съд затоплете пилешкия бульон. Към лука прибавете доматеното пюре, чушката и червения пипер. Запържете за 3 - 4 минути, бъркайки с дървена лъжица. След това налейте горещия бульон, нека всичко заври и сложете булгура и лещата. Оставете супата да се приготвя в продължение на 15 - 20 минути на слаб огън и при затворен капак. Накрая сложете сол и джоджена. Свалете тенджерата от котлона и изчакайте 10 минути, преди да поднесете ястието.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОСТЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН прах 306 гр.
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Животът е по-вкусен със супа: 20 от най-известните супи в света
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Леща
- Супа от коприва с картофи
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
Коментари към Червена леща с булгур