Червена леща с булгур
Необходими продукти:
2 супени лъжици олио
1 голяма глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
1 малка чушка чили
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1,5 литра пилешки бульон
100 грама булгур
100 грама червена леща
2 супени лъжици джоджен
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете лещата и я измийте няколко пъти със студена вода. Отстранете семената от чушката, измийте я и нарежете на малки кубчета. Разтопете маслото в дълбока тенджера и в него запържете лука до прозрачност (около 4 минути). В друг съд затоплете пилешкия бульон. Към лука прибавете доматеното пюре, чушката и червения пипер. Запържете за 3 - 4 минути, бъркайки с дървена лъжица. След това налейте горещия бульон, нека всичко заври и сложете булгура и лещата. Оставете супата да се приготвя в продължение на 15 - 20 минути на слаб огън и при затворен капак. Накрая сложете сол и джоджена. Свалете тенджерата от котлона и изчакайте 10 минути, преди да поднесете ястието.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Морковена крем супа с френска леща
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Как да сварим правилно лещата
- Супа Тоскана
- Супа от печени картофи със сметана, крема сирене и бекон
- Булгур със сушени плодове и орехи
- Седем витаминозни супи, засилващи имунната система
- Супа от бял боб със спанак
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
Коментари към Червена леща с булгур